Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίστηκαν στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, μετά την απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου να διακόψει οριστικά την συνεδρίαση, προκειμένου να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι κάτοικοι οργισμένοι για τη διακοπή του συμβουλίου, άρχισαν να πετούν νερό εναντίον των συμβούλων, ενώ δεν έλειψαν οι φραστικές επιθέσεις και τα έντονα γιουχαΐσματα για την μη λήψη απόφασης για την κατασκευή μονάδας βιοαερίου στην Περιοχή Μπέρμπερη της Μαντινείας.
Βεγγαλικά έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έξω από το Πνευματικό Κέντρο, ενώ εντός αιθούσης μετά την διακοπή εξεσφενδονίζονταν ακόμα και καρέκλες από τους κατοίκους. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας
Το χρονικό της οργής.
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, αφορούσε στην κατασκευή μονάδας βιοαερίου στην Περιοχή Μπέρμπερη της Μαντινείας.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η χειροδοκία σε βάρος του Περιφερειακού συμβούλου Θεοφάνη Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε στο θέμα κατασκευής της μονάδας, αλλά και η απόρριψη της πρότασης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και η αντίστοιχη παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Όπως δημοσιεύει το arcadiaportal.gr, στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης σχολίων αρνητικών από τους παριστάμενους κατοίκους και μάλιστα έκανε λόγο στον πρόεδρο για χειροδικία εναντίον του. Έτσι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά να συνεχιστεί η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση επί της μελέτης για τη μονάδα, ο πρόεδρος μίλησε για εκτροχιασμό του συμβουλίου και για πρωτοφανή ένταση. Έτσι, παρά τις διαφωνίες που ακούστηκαν, διέκοψε το συμβούλιο για την ερχόμενη Πέμπτη. Οι κάτοικοι που περίμεναν άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα, περικύκλωσαν τον Πέτρο Τατούλη και δεν τον άφηναν να βγει από την αίθουσα. Μάλιστα ακούγονταν φωνές που έλεγαν «κλείστε την πόρτα – μην τον αφήνετε να βγει έξω», ενώ άλλοι φώναζαν «αίσχος», ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν ούτε και άλλοι σύμβουλοι ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που οι κάτοικοι του τα «έψαλλαν» έξω από το Πνευματικό Κέντρο. Κάποιοι μάλιστα που διέθεταν μαζί τους κροτίδες και βεγγαλικά, δεν δίστασαν να τις πετάξουν εναντίον του περιφερειάρχη.
http://www.dailymotion.com/embed/video/xpv9ow_yyyyyyyyy-yyy-yyyyy-yyyyyyyyy-yyyy-yyyyyyy_news
Επεισόδια στο Περιφ.Συμβούλιο στην Τρίπολη από babisflou