Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι… Την ώρα που οι Έλληνες πεθαίνουν αβοήθητοι στα νοσοκομεία, πληρώνουν αλλά νοσηλεύονται σε ράντζα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ετοιμάζεται να νοικιάσει τα νοσοκομεία μας για να έρχονται οι ξένοι να κάνουν επεμβάσεις!…

Το μέλλον που θα έχει το ΕΣΥ τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφήθηκε ξεκάθαρα από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας το Σαββατοκύριακο στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων δήλωσε ότι, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος ώστε μονάδες νοσοκομείων να ενοικιαστούν για ιατρικό τουρισμό από ξένους ιδιώτες!

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ακόμη και ολόκληρα νοσοκομεία θα έπρεπε να νοικιάζονται σε ξένους ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται στη χώρα μας επεμβάσεις αλλά και προγράμματα αποκατάστασης ξένων ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επιβεβαίωσε ακριβώς αυτό: ότι κυρίως περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα, θα μπορούν να ενοικιάζονται σε ξένους ώστε να έρχονται στη χώρα μας για «πακέτα» επεμβάσεων ξένοι ασθενείς.

Ο ιατρικός τουρισμός κατά τον υπουργό Οικονομικών θα αυξήσει την κινητικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία πολλά από τα οποία σήμερα δεν παρουσιάζουν την αποδοτικότητα για την οποία είχαν σχεδιασθεί.
πηγη

Advertisements