Με πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην υποδοχή της Άγκελα Μέρκελ όχι από τον πρωθυπουργό αλλά από τους πολίτες!

 
Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Handelsblat οι Έλληνες διαδηλωτές έφτιαξαν αφίσες παρουσιάζοντας την Μέρκελ ως μπαμπούλα και λέγοντας όχι στο 4ο Ράιχ ενώ έκαψαν και ναζιστικές σημαίες. Μάλιστα όπως τονίζει ορισμένοι δεν δίστασαν ακόμη

«Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την υποδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ θυμίζουν περισσότερο επίσκεψη στο Αφγανιστάν παρά σε χώρα της ΕΕ. Ο Αντενάουερ είχε ευκολότερη αποστολή το 1954», παρατηρεί στο ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο δημοσίευμα αναλύονται οι διαφορές κλίματος και περιεχομένου των δύο επισκέψεων αλλά και του ταξιδιού της Μέρκελ στην Αθήνα το 2007, το οποίο είχε χαρακτηρισθεί και προεκλογική βοήθεια προς την τότε κυβέρνηση Καραμανλή. «Σήμερα», παρατηρεί το δημοσίευμα, «τίποτε δεν θα ήταν πιο ασύμφορο για έναν υποψήφιο που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει από την εμφάνιση της καγκελαρίου στον προεκλογικό του αγώνα».

Advertisements